U bent hier: Home / Cartografie / BruGIS®

BruGIS®

Maak je nu al vertrouwd met het BruGIS
 

BruGIS®, een beetje uitleg

Brugis.brussels

Een GIS - Geografisch InformatieSysteem - is een cartografische site die ruimtelijke informatie en ermee verband houdende alfanumerieke gegevens biedt.

BruGIS betreft het hele grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

BruGIS® wordt voortdurend geactualiseerd. De site biedt de meest recente beschikbare stedenbouwkundige gegevens over het Brusselse gewest en vormt een buitengewoon hulpmiddel bij het beheer van ruimtelijke ordening.

Met de hulp van een zoekmotor kunt u uw adres lokaliseren, uw woning visualiseren op de luchtfoto van Brussel, de bestemming van de gebouwen rondom u vernemen, de ligging opzoeken van de BBP's, verkavelingen, de gebieden met archeologisch potentieel, de perimeters waarin u bepaalde premies kunt genieten, beschermde landschappen, ...

Bestemd voor wie beroepsmatig met ruimtelijke ordening bezig is, zoals stedenbouwkundigen, architecten, notarissen, maar ook gemeentebesturen, vormt BruGIS® ook een waardevolle bron van informatie voor al wie in Brussel woont, verblijft, werkt, studeert, ...

BruGIS®, de links

BruGIS®

 

 

BruGIS®, WebServices

BruGIS® omvat een portaal voor de visualisering van de gegevens enerzijds, en een server met cartografische gegevens anderzijds. Deze server staat centraal in wat op BruGIS wordt getoond. Hij publiceert onder meer de gegevens van Brussel Stedelijke Ontwikkeling in de vorm van Web Services die door om het even wie, GIS-webklant of desktop, kunnen worden opgevraagd en gebruikt.

De technologische oplossing (Geoserver) die BruGIS® voor deze server met cartografische gegevens toepast, biedt dus WebServices aan zoals een WMS en een GWC, die volledig conform de OGC-normen zijn. Deze normen zijn de internationale norm geworden voor de publicatie van web-cartografie.