GPDO

Het gewestelijk ontwikkelingsplan bepaalt de globale planningsstrategie voor de duurzame ontwikkeling van het gewestelijke grondgebied. Het GewOP is het instrument voor de globale gewestelijke planning en dus mogen de andere plannen (GBP, GemOP en BBP) er zonder nadrukkelijk vermelde reden niet van afwijken. Het GewOP heeft een indicatieve waarde. Het betreft al de materies waarvoor het gewest bevoegd is of die bijdragen tot zijn ontwikkeling: huisvesting, economie, tewerkstelling, mobiliteit, milieu, veiligheid, onderzoek, erfgoed, toerisme, handel, cultuur en sociaal beleid.

Deze informatie betreft enkel de goederen die in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest gelegen zijn.
 

 

GOB - BSO
Directie Studies en Planning
- Cel Strategische Plannen

Contactpersoon  
Adres Brussels Planningsbureau (BPB)
Territoriale strategie

Naamsestraat 59
1000 Brussel
Localisatie
Tel 02 435 42 00
02 435 42 51
Fax 02 435 43 99
E-mail broh.planning@gob.brussels
info@bpb.brussels
Website

www.stedenbouw.brussels

www.bpb.brussels

Meer info

Waarde Brusselaars, het is nu aan u om uw mening te geven! Het ontwerp van GPDO moet worden onderworpen aan een openbaar onderzoek.

De tekst kan vanaf 13 januari tot en met 13 maart 2017 volledig geraadpleegd worden op de website, maar iedereen die meer informatie wenst kan ook in elk van de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, bij perspective.brusselsbip.brussels en in het CCN-gebouw terecht in een aparte ruimte die gewijd is aan het GPDO.

www.stedenbouw.brussels

www.gpdo.be